NEW CHILDREN’S PLAY-AREA – PLANNED FOR PLASSEY SQUARE – IS REVEALED

What the new children's play area on the Plassey Square Recreation Ground will look like

What the new children’s play area on the Plassey Square Recreation Ground will look like. Most of the area is covered with a multi-coloured rubber safety surface and has a “pirate” theme. Parents have complained in the past about mud and poor drainage.

The Vale of Glamorgan Council has released its plans for the long-awaited revamp of  the sparse children’s play facilities at the Plassey Square Recreation Ground near Penarth Heights.

The scheme is part of the so-called “North Penarth Open Space Improvements”  to be funded entirely from Section 106 money from Penarth Heights developers Crest Nicholson and therefore, could have been installed years ago.

The features include a “Pablo the Penguin See-Saw” , a free-standing “Eco-Chimes Music Panel” , a “Wilbur the Whale inclusive rocker”, an “inclusive Toddlerzone pull-up unit” and a “Pirate Tower”   .

A plan of the new play area - which will have railings around it

A plan of the new play area – which will have railings around it

The play area surface is mostly of  ethylene propylene diene monomer rubber – a synthetic rubber which is said to withstand the weather. This covering features “sea and land” graphics and colouring.

The existing play area at the  Plassey Square recreation ground has limited facilities

The existing play area at the Plassey Square recreation ground has limited facilities

One of the main complaints of parents using the existing facilities is that – despite the high elevation of the recreation ground – drainage is poor and the area becomes very muddy in wet weather . It is not clear from the proposals whether anything is to be done to improve ground drainage.

There was a limited public consultation exercise comprising 4 –  2-hour – “drop-in sessions”  in the summer of last year and now the council has released its definitive playground proposals. There is now to be a further public drop-in session on Monday 23 January, 16:00 -18:00 at  Tabernacle, Plassey Street, to view the final designs for Plassey Square and to ask any questions in relation to the proposed improvements.

Internal sources say the Vale Council is keen to get the improvements carried out before next May’s council elections.

 

About NewsNet

Penarth Daily News email address dmj@newsnet.uk . Penarth Daily News is an independent free on-line fair and balanced news service published by NewsNet Ltd covering the town of Penarth in the Vale of Glamorgan, Wales, UK. All our news items are based on the information we receive or discover at the time of publication and are published on the basis that they are accurate to the best of our knowledge and belief at that time. Comments posted on the site by commentators reflect their opinions and are not necessarily shared, endorsed or supported by Penarth Daily News.
This entry was posted in Penarth Daily News. Bookmark the permalink.

7 Responses to NEW CHILDREN’S PLAY-AREA – PLANNED FOR PLASSEY SQUARE – IS REVEALED

  1. Fishhenge says:

    What about St. Paul’s Church?

    • Mark Foster says:

      They can’t announce the Islamic Cultural Centre until after the election, Dopey.

  2. Big Davey says:

    Hmm, elections in May. I think we will see more of this nonsense in the coming months.

  3. Grapas14 says:

    This looks great, we would definitely be using it if it goes ahead 🙂

  4. AK says:

    Play area looks superb !

  5. Reuben says:

    What a nightmare.

  6. Michael says:

    Really not happy with this design. Surely Penarth deserves something classy & timeless. This colourful cartoon-esque disaster will date terribly and become an eyesore soon after it is installed. Back the the drawing board please

Comments are closed.